Kremet pastasalat kan gjerne spises alene som en lunsjrett, men passer også godt som tilbehør til både grillmat og spekemat. Oppskriften er passe til 4 personer:
250 g makaroni eller pastaskruer
4 egg, hardkokte
1 pk smårettbacon, sprøstekt
1 dl majones
2 dl rømme
1 ts Dijonsennep
3 ss agurkmix
Revet skall av 1 lime (kun det grønne)
1 ts limesaft
2 vårløk, finstrimlet
1 rød paprika, i små terninger
Salt og pepper
Kok makaronien etter anvisningen på pakningen, hell av vannet og skyll i den kaldt vann. La pastaen renne av i et dørslag og hell den over i en bolle.
Hardkok eggene og avkjøl dem i kaldt vann, før du skreller dem. Bruk eggedeler eller kniv til å dele eggene i små biter.
Rør sammen majones, rømme og sennep. Smak til dressingen med agurkmix, limeskall, saft, salt og pepper.
Bland sammen makaroni/pastaskruer, egg, bacon, vårløk og paprika, men spar litt egg, vårløk og paprika til pynt, og vend inn dressingen. Kremet pastasalat blir best, hvis den får stå og hvile i ca. 30 minutter før servering. Server den gjerne med godt brød eller de fantastiske rundstykkene, som du finner oppskrift på her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.