Burger med smak av Italia

Burger med smak av Italia er perfekt, om du er glad i burger, og liker italienske smaker. Den kan lages i stekepanna på denne tiden av året, men kan gjerne stekes på grillen en deilig sommerdag.

Burgerne:

800 g karbonadedeig

2 egg

1 ts salt

1 ts pepper

2 ts tørket basilikum

2 ts tørket oregano

1 ss finhakket frisk basilikum

1 ss worcestersaus

2 dl revet parmesan

2 fedd finhakket hvitløk

Start med å spe karbonadedeigen med egg, salt, basilikum, oregano, pepper, basilikum, worcestersaus, parmesan og hvitløk. Når deigen er rørt godt sammen, formes den til 4 burgere og stekes i en blanding av rapsolje og smør.

Som tilbehør, bruker vi pitabrød, råkost ev. ruccola, tomater, agurk og rødløk i tynne skiver. Vi bruker også parmesanpoteter, som du finner oppskriften på her.

Dressing:

1 dl olivenolje

1/2 dl hvitvinseddik

2 ss vann

2 ts honning

1 ss sitronsaft

3 ss revet parmesan

3/4 ts hvitløkssalt

1 ts tørket persille

1 ts tørket basilikum

1/2 ts tørket oregano

1 ts tørket chili

Rør alt sammen og smak til med salt og pepper.

Om du vil lage pita selv, finner du oppskrift her.

Servering:

Varm pitabrødene i ovnen, skjær et snitt inn fra siden. Legg i burger, grønnsaker og dressing. Server burger med smak av Italia med parmesanpoteter.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese