Hjerteskjell

Hjerteskjell er delikatessemat og selges levende på Meny. De kan tilberedes på mange måter og denne oppskriften er lettvinn og velsmakende.

2 kg ferske hjerteskjell

2 dl hvitvin

6 båt hakket hvitløk

2 finhakkede løk

6 ss olivenolje

2 finhakkede chili

2 ss hakket bladpersille

La skjellene ligge i iskaldt vann, tilsatt salt noen timer, så slipper de sanden.

Skyll og vask hjerteskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg selv om du kakker på dem og skjell som er skadet.

Fres finhakket løk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett chili, skjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.

Bland inn persille og server med godt brød eller kokt pasta.

Hjerteskjell
Hjerteskjell

 

 

Du finner flere spennende, velsmakende og varierte retter med hjerteskjell og andre skalldyr her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese