Gresk, bakt potet

Gresk, bakt potet smaker aller best med lammekjøttdeig, men du kan også bruke vanlig kjøttdeig eller karbonade, om du ikke får tak i lammedeig.

4 bakepoteter

1 ss olivenolje

150 g fetaost

400 g kjøttdeig

1 finhakket løk

2 ss olje til steking

2 dl rømme

3 ss tzatzikikrydder

1 ts salt

1⁄2 ts kvernet pepper

1 pk. reven ost etter ønske

Pakk potetene i aluminiumsfolie og bak dem i ovnen på 200 grader i ca 2 timer. Del dem i to og legg dem tilbake på bakebrettet med snittflaten opp.

Brun kjøttdeig og løk i olje. Rør inn rømme. Krydre med tzatzikikrydder, salt og pepper.

Legg kjøttdeigblandingen på potetene, legg på fetaostterninger og dryss over reven ost.

Stek potetene litt langt ned i ovnen på 200 grader til osten får fin gyllen farge.

Server gresk, bakt potet alene, eller med litt gresk salat og tzatziki.

Gresk, bakt potet
Gresk, bakt potet

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese