Soppsaus

Soppsaus passer til det meste av kjøtt, både okse, kalv, svin, kylling og vilt. Jeg har brukt en blanding av aromasopp og sjampinjong her, men du kan bruke det du får tak i, enten fra butikken eller om du plukker selv.

2 pk sopp i skiver

2 finhakkede løk

3 ss smør

2 fedd finhakket hvitløk

5 dl fløte

4 ss fond, f.eks. kylling, okse, kantarell eller vilt etter hva du skal servere sausen til

pepper

Brun soppen og løken godt i smør. Tilsett hvitløk og la den frese med noen minutter. Tilsett fløte og fond. La det koke til det tykner. Smak til med pepper og ev. mer fond om du ikke synes det er salt nok.

Soppsaus
Soppsaus

 

Du finner flere spennende sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese