Suppebrød med potet er laget av durumhvete, som også kalles for hardhvete. Det er en italiensk meltype som har et naturlig større innhold av gluten og proteiner enn vanlig hvetemel. Dette melet har evnen til å ta opp mer fuktighet og gir et lettere og luftigere resultat.
25 g gjær
3 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ts sukker
500 g fint durummel
1 ss olivenolje
Fyll:
2,5 dl ricotta
2 finhakkede fedd hvitløk
2-3 poteter
Olivenolje
Rosmarin
Flaksalt
100 g reven mozzarella
Elt sammen deigen og form den til en kule. Skjær et kryss på midten og la den heve til dobbel størrelse. Kjevle deigen ut i en oval fasong, legg den på bakepapir på en stekeplate og pensle den med olivenolje. La deigen heve i 30 minutter.
Bland ricotta og hvitløk og smør det ut over bunnen. Skjær potetene i tynne skiver, med en mandolin eller ostehøvel, og fordel dem over deigen. Strø over rosmarin, salt og reven ost i et jevnt lag.
Drypp over litt olje og stek på 200 grader i 25-30 minutter. Server suppebrød med potet lunken.
Du finner flere spennende potetvarianter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.