Kyllingpizza på grillen smaker nesten like fantastisk som pizzaen du får servert i Italia. Om du ikke har kjøpt pizzastein enda – løp og kjøp. Du kommer til å elske den. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Start med bunnene:
Denne oppskriften gir 2 bunner tilpasset pizzasteinen
6 dl tipo 00 mel
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts sukker
1/2 pose tørrgjær
Ca. 2,5 dl vann
Elt alt godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet. Del deigen i to og trykk hver bunn runde og flate.
Sausen:
1 boks hakkede tomater fra Mutti
1 finhakket løk
2 finhakkede fedd hvitløk
1 laurbærblad
1 ss tørket oregano
1/2 ts pepper
1 ss tørket basilikum
Noen dråper tabasco
1 ts knust fennikel
Bland alt i en kjele. Det må koke lenge, gjerne en time eller mer.
3 kyllingfileter finstrimles og blandes med 1/2 glass pesto.
Alle ingrediensene bør ligge klare før grilling, for dette går fort når du først starter.
Pizzasteinen må ligge i grillen under oppvarmingen, ellers kan den sprekke. Når steinen er varm, legges pizzabunnen på og stekes på den ene siden (fin og gyllen), før den lølftes ut og snus. Legg på pizzasaus, reven ost etter smak, kyllingen og litt spekeskinke. Legg pizzaen tilbake på pizzasteinen i grillen og stek til den er perfekt under. Dryss over litt reven parmesan, ruccola og basilikum før servering.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.