Kebab av lammefilet med båtpoteter og maiskolber

Kebab av lammefilet med båtpoteter og maiskolber er godt og mye sunnere enn kebab fra gatekjøkken.

Kebab:

Beregn ca. 200 g kjøtt til hver (eller mer, om du har storspisere).

Start med å skjære ytrefilet av lam i strimler. Tre strimlene på grillspyd, risle over litt olje og dryss på godt med kebabkrydder fra f.eks. Santa Maria. La dem ligge kaldt med kryderet på til neste dag. Når tilbehøret er ferdig laget, lar du lammet få en rask runde på grillen.

Jeg har brukt båtpoteter til.

Båtpoteter:

200 g poteter per porsjon

Olivenolje

Salt og pepper

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potenene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skru ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Maiskolber:

Jeg har også brukt grilla maiskolber til. De pensles med litt olje og får et dryss salt og pepper før grilling.

Servering:

Et tips er å bruke cacık til. Det finner du oppskrift på her.

Kebab av lammefilet med båtpoteter og maiskolber
Kebab av lammefilet med båtpoteter og maiskolber

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese