Indrefilet av lam med potetmos, smørdampet betemiks og gremolata er en nydelig hovedrett. Lam er noe av det beste jeg får og jeg bruker det ofte når vi skal ha gjester.
Denne oppskriften er passe til 4 personer.
800 – 900 g lammefilet
2 ss olivenolje
2 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket kvist rosmarin + litt til pynt
Salt og pepper
Smør til steking
Legg lammekjøttet i en pose med olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. La det marinere i ca. 1 time. Stekes i smør, eller grilles, på sterk varme til du har en fin stekeskorpe rundt hele. Legg lammefileten i en ildfast form og sett inn steketermometer.
Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 62-65 grader. Ta ut kjøttet og legg aluminiumsfolie over. Husk at kjøttet må hvile i minst 15 minutter. Skjær fileten i fine skiver og server.
Gremolata:
1 finhakket potte dill
1 finhakket potte persille
2 fedd hvitløk
1 lite glass kapers
2 finstrimlede vårløk
2 dl mangoeddik
1 dl sitronolje
1 dl olivenolje.
Alt røres godt sammen. La det hvile i romtemperatur til resten av retten er klar.
Du finner oppskrift på en perfekt potetmos HER.
Betemiks:
1 pk betemiks
2 ss smør
1 finhakket fedd hvitløk
1 ss grønnsaksfond
Bland alt i en kjele og la det dampe under lokk til betene har litt tyggemotstand.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.