Arme riddere kan brukes til frokost, lunsj, mellommåltid, en koserett på kvelden eller dessert, med is til. Det er en fin måte å få brukt opp tørt brød eller loff på. En kuriositet, er at de også serveres i Andorra, og kalles Torrijas.
4 egg
4 dl melk
1 ts salt
2 ss sukker
1 ts kardemomme
1 ts kanel
8 skiver brød eller loff
6 ss smør til steking
Visp sammen egg, melk, sukker, kanel, kardemomme og salt. Skjær brød eller loff i skiver. Legg skivene i et fat med litt kanter, hell på eggeblandingen og la den trekke inn i skivene.
Smelt smør i stekepanna på middels varme og stek skivene på begge sider til de får fin farge. Server arme riddere med syltetøy, lønnesirup eller som jeg har gjort her, dryss på sukker og kanel.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.