Saltimbocca med parmesangratinerte poteter og bønneragu er velsmakende tradisjonsmat fra Italia og San Marino.
Potetene:
Minipoteter
Rapsolje
Salt og pepper
Revet parmesan
Potetene deles i to og legges i en form som er smurt med olje. Krydre med salt og pepper og stek dem på 300 grader, til de begynner å få farge. Skru ned til 200 grader og riv over masse parmesan. Stek videre til parmesanen har fått farge og potetene er gjennombakt.
Saltimbocca:
800 g mørbrad eller ytrefilet av kalv
8 skiver spekeskinke
8 store (eller 16 små) salvieblader
2-4 ss mel
3 ss olje
3 ss smør
Kjøttet deles i 8 like store skiver og bankes helt flate. Legg på spekeskinke og salvie og fest med en cocktailpinne. Dypp siden uten skinke i mel.
Stekes i og smør, først med skinkesiden ned, så spekeskinken feste seg til kjøttet. Dryss over salt og pepper før du snur og steker på den andre siden.
Stekingen tar ca. 1 minutt på hver side.
Bønneragu:
2 bokser bønner, gjerne blandede
2 løk i strimler
Litt olje til steking
1 neve finhakket persille
2 hvitløk, finhakket
1 boks finhakket tomat, helst Mutti
1 ss kylling- eller oksefond
Salt og pepper
Brun løken i litt olje. Tilsett resten av ingrediensene og la dem koke i 15-20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.