Horn med ost- og skinkefyll er en deilig lunsjrett og super å ta med på tur. Denne oppskriften gir 32 horn.
Deig:
50 g gjær
50 g smør
6 dl melk
2 egg
4 ss sukker
1 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 kg mel
Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli fingervarm og bland inn gjæren. Elt alle ingrediensene godt sammen, gjerne i 15 minutter.
Dekk med plast eller et rent kjøkkenhåndkle, og sett til heving et lunt sted til deigen har doblet størrelsen. Det tar ca. 1 time.
Fyll:
1 liten boks pizzasaus, eller lag selv
32 skiver ost
32 skiver kokt skinke
Del deigen i 4 deler og kjevle hver del flate og runde. Skjær hver leiv i 8 trekanter.
Dekk stekebrett med bakepapir. Legg på 1 ts saus, 1 osteskive og en skinkeskive på hver trekant. Rull trekantene fra den brede siden inn mot spissen. Form til horn og legg dem med spissen ned på stekebrettet. Dekk rent kjøkkenhåndkle, og sett til heving et lunt sted til de har fått dobbelt størrelse.
1 egg og 1/2 dl melk til pensling
2 ss sesamfrø til pynt
Pisk egg og melk lett sammen. Pensle hornene med blandingen. Dryss sesamfrø på toppen og stek hornene midt i ovnen i 225 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Om du ønsker grovere horn, kan du erstatte inntil halvparten av melet med sammalt hvete.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.