Thaihjerteskjell med nudler er en av favorittrettene mine med hjerteskjell. Du får ofte ferske hjerteskjell eller vongoleskjell (som er litt mindre, men like gode) på Meny. Noen Coop-butikker har også frosne skjell.
1 finhakket løk
1 cm revet ingefær
2 finhakkede chili
2 fedd finhakket hvitløk
1 boks kokosmelk
1 boks kokoskrem
1 liten flaske sweet chili dippingsaus
1 kg hjerteskjell
2 finstrimlede vårløk
1 plante finhakket koriander
Fres løken i litt olje. Tilsett ingefær, chili og hvitløk. Hell på kokosmelk, kokoskrem og sweet chili dippingsaus. Kok opp og tilsett hjerteskjell. Tilsett vårløk, sett på lokket og vent til skjellene har åpnet seg. Tilsett finhakket koriander, rør rundt og server med godt brød. Dekk med nudler etter eget ønske, dype tallerkener, gaffel og skje til gjestene, for kraften blir helt nydelig.
Jeg siler alltid resten av kraften etter vi er ferdige med å spise og setter den i fryseren, slik at jeg kan bruke den til suppe senere.