Pad thai med kylling er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca. 20 minutter på å lage den. Du kan bruke bønnespirer fra boks, men de friske smaker veldig mye bedre.
Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Du starter med sausen, som består av:
4 ss tamarindpaste
12 ss vann
8 ss fishsaus
8 ss brunt sukker
4 ss soyasaus
Alt røres sammen og settes til side.
Det neste du må gjøre er å koke opp en kjele vann til 1 pakke glassnudler (til 4 pers.). La dem trekke i vannet i 5 minutter, før du skyller dem i kaldt vann og sette dem til side.
4 finstrimlede kyllingfileter
5 ss rapsolje
4 fedd finhakket hvitløk
2 egg
100 g bønnespirer
6 finstrimlede vårløk
100 g peanøtter eller cashewnøtter
2 ts chiliflak
Varm rapsoljen i en wok på middels varme. Tilsett kyllingfilet og hvitløk og la det surre i oljen til kyllingfileten er nesten gjennomstekt, før du tilsetter egg og rører til det begynner å ligne eggerøre.
Tilsett bønnespirer, nudler, saus, vårløk, peanøtter/cashewnøtter og chiliflak. La det koke i 5 minutter, mens du rører hele tiden.
Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.