Utbeinet lammelår med båtpoteter og salsa

Utbeinet lammelår med båtpoteter og salsa er en velsmakende sommerrett.
Om du ikke kan beine ut lammelåret selv, kan du få hjelp i mange kjøttdisker. Denne deilige retten passer godt en varm sommerkveld.

Båtpotetene:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, f.eks. paprika, risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Salsaen:

1,25 dl olivenolje

3 ss sitroneddik

1 neve koriander, finhakket

1 neve bladpersille, finhakket

5 fedd hvitløk, finhakket

1 rødløk, finhakket

1 chili, finhakket

1/2 rød paprika i små terninger

2 ss kapers

10 minitomater, delt i to eller fire

1/4 ts nykvernet pepper

1/2 ts salt

Bland alt og la det stå i romtemperatur til det skal brukes.

Lammelåret:

Lammet legges i en ildfast form, med 2 dl vann og gnis inn med sitronsaft, salt og pepper.

Stikk inn steketermometer og sett i ovnen på 225 grader i 30 min. Skru deretter ned til 100 grader og la stå til kjernetemperaturen er 58 grader. Det tar noen timer, avhengig av størrelsen på lammet. Tilsett mer væske om det er behov for det. La låret hvile i noen minutter før du skjærer i det.

Om du ønsker mer grønnsaker enn de som er i salsaen, passer det fint med grillede maiskolber.

Du finner flere, både tradisjonsrike og spennende retter med lam her.

Utbeinet lammelår med båtpoteter og salsa
Utbeinet lammelår med båtpoteter og salsa

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese