Siden Myanmar har grense mot både India og Thailand, har maten også ingredienser inspirert fra begge landene. Disse grillspydene er preget av dette. Om du ikke får tak i kalv, kan du bruke annet storfekjøtt, svin, kylling eller lam.
800 g kalvefilet eller annet mørt kjøtt
Marinade:
2,5 dl kokoskrem
2,5 dl kokosmelk
3/4 ss karri
3/4 ss tandori masala
3 ss sweet chili dipping sauce
2 fedd hvitløk
Bland ingrediensene til marinaden i en bolle. Del kjøttet i terninger og bland det inn i marinaden. La det stå kaldt i min. 1 time, men gjerne over natten. Tre på grillspyd, gjerne med løk eller andre grønnsaker du har lyst på i mellom. Grilles, så det får fin farge på alle kanter. Det kan gjerne fortsatt være rosa i midten (NB! Dersom du bruker kylling, må den være gjennomstekt).
Gulrotraita:
1 beger yoghurt
1 gulrot, skrelt og revet
1 ss myntesaus
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss spisskummen
1/2 ss garam masala
Alt blandes og settes kaldt til det skal brukes.
Gul ris:
Kok jasminris til 4-6 personer etter anvisning på pakka, men tilsett 2 ts gurkemeie.
Serveres med nanbrød, som du finner oppskrift på flere spennende varianter av her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.