Fiskesuppe med fiskepudding er en ganske billig rett. Jeg synes ikke fiskepudding er så spennende, men den smaker godt i denne suppa. Fiskepuddingen tar litt farge av safranen, men det synes jeg bare ser lekkert og innbydende ut.
1 finhakket løk
2 ss smør
1 fedd finhakket hvitløk
2 store gulrøtter i bittesmå terninger
1 persillerot i bittesmå terninger
2 dl hvitvin, litt søt, f.eks. Riesling
Saften av 1/2 lime
3 dl god fiskekraft
1/2 fennikel i bittesmå terninger
1/2 finhakket purre
1 kvast finhakket dill
1/2 fiskepudding
1/2 ts safran
1 ts fiskekrydder
7 dl fløte
200 g laks eller ørret i terninger
200 g pillede reker
Stek løken og hvitløken blank i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve, før du tilsetter krydder, lime, fiskekraft og fløte. Tilsett grønnsakene og la det trekke til de er møre. Legg i fisken og fiskepuddingen og la det trekke til fisken er kokt. Tilsett dill og reker helt til slutt og smak til med salt og pepper.
Om du vil ha en lettere suppe, kan du erstatte fløten med melk, men da kan det være greit å jevne den med litt maisenna, så den ikke blir så tynn.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.