Grove rundstykker med müsli er mettende og smaker godt både med pålegg på og som tilbehør til f.eks. supper, salater og gryteretter.
4 dl kefir
5 dl vann
2 ss rapsolje
50 g gjær
1 ts salt
350 g hvetemel
350 g sammalt hvete grovt
3 dl havregryn lettkokte
200 g sammalt rug grovt
50 g linfrø
150 g hakkede hasselnøtter
100 g tørket aprikos
150 g rosiner
Elt godt sammen. Om deigen er før tørr eller våt, justeres dette med vann eller mer hvetemel.
La deigen hvile tildekket i minimum 2 timer. Bak ut rundstykker og la dem hvile under håndkle i 1 time til.
Stekes på 200 grader i 12-15 minutter. Smaker nydelig med syltetøy, prim eller smør og brunost. Kan gjerne fryses.
Du finner oppskrifter på gjærbakst fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.