Tunfisk som i Nice

Tunfisk kan varieres i nesten det uendelige og denne varianten er inspirert fra Nice i Frankrike. Tunfisk stekes som biff, det smaker nydelig og ligner overhode ikke på den du får på boks. Oppskriften er passe til 4 personer.

Niçoiseblandingen:

200 g minitomater, gjerne flere farger, delt i 2 eller 4, avhengig av størrelsen

100 g grønne oliven i skiver

100 g svarte oliven i skiver

2 ss kapers

7 ss olivenolje

2 ss sitronsaft

Friske urter til pynt, jeg har brukt persille og surkløver

Bland oliven, kapers og tomater i en bolle. Bland sammen 7 ss olje og sitronsaft til en dressing, hell den over tomatblandingen og la det hvile i 1 time i romtemperatur, sånn at du får mest mulig glede av smakene.

Tunfisken:

4 x 200 g tunfiskbiff

1 ss fiskefond

1 ss olivenolje

1/2 ts pepper

Bland 1 ss olivenolje med fiskefond og pepper og smør tunfiskbiffene med blandingen. Grill tunfisken eller stek dem i grillpanne med litt olje i 2 min. på hver side.

Legg tunfiskbiffene på et fat, legg niçoiseblandingen over og pynt med urter.

Du finner flere oppskrifter med tunfisk her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese