Limoncellotiramisu

Limoncellotiramisu er min absolutte favorittdessert fra Italia. Den er lett og luftig og har en nydelig smak av limoncello.

Denne oppskriften er passe til 6 personer.

4 egg

100 g sukker

500 g mascarpone (italiensk ferskost)

2 sitroner, skallet og saften + litt revet sitronskall til pynt

1 ss limoncello (italiensk sitronlikør)

12 fingerkjeks

Skill eggeplommene fra hvitene og pisk eggehvitene stive med halvparten av sukkeret. Pisk eggeplommene til eggedosis, med resten av sukkeret.

Visp inn mascarpone i eggeplommene og rør deretter inn sitronskallet.

Bland forsiktig inn eggehviten i sitronmascarponeblandingen.

Hell 1 dl kaldt vann i en bolle og rør inn både sitronsaft og limoncello.

Legg 2 ss av mascarponeblandingen i hvert dessertglass og bre den utover bunnen av glassene.

Dypp fingerkjeksene et par sekunder i sitronsaftblandingen og fordel dem i glassene, med den sukrede siden opp. Om du har smale dessertglass, legger du sitronmascarponefyll og fingerkjeks, som du ev. brekker til, så de passer, i flere lag. Du skal avslutte med et lag av sitronmascarponefyllet. Dekk limoncellotiramisu til med plastfolie og avkjøl i min. 3 timer. Dryss over litt revet sitronskall og server.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese