Limoncellotiramisu er min absolutte favorittdessert fra Italia. Den er lett og luftig og har en nydelig smak av limoncello.
Denne oppskriften er passe til 6 personer.
4 egg
100 g sukker
500 g mascarpone (italiensk ferskost)
2 sitroner, skallet og saften + litt revet sitronskall til pynt
1 ss limoncello (italiensk sitronlikør)
12 fingerkjeks
Skill eggeplommene fra hvitene og pisk eggehvitene stive med halvparten av sukkeret. Pisk eggeplommene til eggedosis, med resten av sukkeret.
Visp inn mascarpone i eggeplommene og rør deretter inn sitronskallet.
Bland forsiktig inn eggehviten i sitronmascarponeblandingen.
Hell 1 dl kaldt vann i en bolle og rør inn både sitronsaft og limoncello.
Legg 2 ss av mascarponeblandingen i hvert dessertglass og bre den utover bunnen av glassene.
Dypp fingerkjeksene et par sekunder i sitronsaftblandingen og fordel dem i glassene, med den sukrede siden opp. Om du har smale dessertglass, legger du sitronmascarponefyll og fingerkjeks, som du ev. brekker til, så de passer, i flere lag. Du skal avslutte med et lag av sitronmascarponefyllet. Dekk limoncellotiramisu til med plastfolie og avkjøl i min. 3 timer. Dryss over litt revet sitronskall og server.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.