Deilig soppsaus til biff er enkel å lage og passer til andre slags kjøttyper, f.eks. kylling, svin, vilt eller lam, om du bytter fra oksefond til f.eks. kyllingfond. Den er passe som tilbehør til 4 personer.
1 finhakket løk
2 ss oksefond
1 pk kantareller
1 pk skivet sjampinjong
2 ss solbærsirup
5 dl fløte
2 laurbærblader
Salt og pepper
Kladd smør
Brun løken i smør, sammen med kantareller og sjampinjong. Tilsett fond, solbærsirup, fløte, laurbærblader. Kokes til det får god sausekonsistens og smakes til med salt og pepper. Rør inn litt smør, så sausen blir blank, fisk ut laurbærbladene og server.
Du finner flere spennende og varierte oppskrifter på saus, fra fjern og nær, og både varme og kalde her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.