Thainudler med laks smaker godt og er i tillegg rask å lage. Om du får rester, smaker det godt i matboksen neste dag. Denne oppskriften er nok til 4 personer.
600 g laksefilet
2 ss soyasaus
150 g sukkererter
1 bunt vårløk
2 røde chilier
200 g eggnudler
1 neve cashewnøtter
1 bunt koriander
Sausen:
8 ts sesamolje
4 ss peanøttsmør
2 ss revet ingefær
Saften av 2 lime
6 ss soyasaus
4 ss ketap manis (søt soyasaus)
Rør sammen ingrediensene til sausen.
Del sukkerertene i fire på skrå, finsnitt vårløken og finhakk chilien.
Tilbered nudlene som beskrevet på pakken.
Legg laksen i en ildfast form, rislet med litt olje. Krydre den med pepper og drypp over to spiseskjeer soyasaus. Bak laksen i ovnen ved 180 grader i 10 minutter, laksen skal ikke være helt gjennomstekt.
Fres vårløk og chili i litt olje over høy varme under omrøring. Tilsett sukkerertene og fres videre i 1 minutt. Legg nudlene i en bolle og bland inn to tredjedeler av sausen, grønnsakene og laksen (flak den opp i mindre biter). Dryss over hakket koriander og cashew og server thainudler med laks med resten av sausen ved siden av.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.