Familiekaker i brun saus er kaker som er en blanding av kjøttkaker og medisterkaker. De smaker godt, er saftige og med gammeldags brun saus er det en nydelig søndagsmiddag.
250 g karbonadedeig
250 medisterfarse
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts allehånde
1 ts muskat
1/2 ts ingefær
2 1/2 ss potetmel
2 dl melk
Elt alle ingrediensene godt sammen i en kjøkkenmaskin. Form kaker og stek dem brune på begge sider i smør, før de legges i brun saus og får trekke ferdig der.
Gammeldags brun saus:
2 ss smør
2 ss mel
4-5 dl kraft/sjy eller vann og fond
Salt og pepper
Brun smøret til det er nøttebrunt, tilsett melet og rør jevnt hele tiden. Bruk middels varme og kok til det er passe brunt.
Ta kjelen vekk fra platen og tilsett halvparten av den varme kraften. Rør godt så det ikke blir klumper. Tilsett resten av kraften når sausen er jevn. Kok i 10 minutter og ha eventuelt i andre smakstilsetninger, som f.eks. løk.
Server familiekaker i brun saus, med kokte poteter og valgfrie grønnsaker, f.eks. bønner.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.