Red curry fiskesuppe

Red curry fiskesuppe kommer fra Sørøst-Asia. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette chili. Denne oppskriften er passe til 2-3 personer, som lunsj.

2 løk i strimler

1 ss nøytral olje

2 gulrøtter skiver, delt i to

100 g shitakesopp

4 fedd hvitløk, finhakket

2 ss fiskefond

1 ts fishsauce

5 dl vann

1 ss finhakka koriander

1 ts malt sitrongress

2 ts malt, fersk ingefær

1 ss rød currypaste

1 ts sesamolje

4 dl kokoskrem

1, 5 ss brunt sukker

300 g laks i porsjonsstykker

100 g nudler

 

Red curry fiskesuppe
Red curry fiskesuppe

Fres løken i olje i noen minutter. Tilsett soppen og la det frese i 5 min. Tilsett hvitløk, vann, fondfishsauce, koriander, sitrongress, ingefær, sesamolje, kokoskrem, rød currypaste og sukker. La det koke i noen minutter til, mens du stek laksen i litt olje i en stekepanne og koker ønskede nudler etter anvisning på pakka. Tilsett paprika og vårløk i suppe, rør rund og server.

Legg nudler på bunnen av dype tallerkener, hell på suppa og legg laksen på toppen. Pynt gjerne red curry fiskesuppe med friske urter, gjerne koriander.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese