Palestinske mattradisjoner har mye til felles med Libanon, Syria og Jordan.
De bruker mye ris, brød og kjøtt og innbyggere i langs kysten spiser mye linser sammen med fisk og annen sjømat linser.
Palestinerne spiser de fleste måltidene hjemme, men når de skal feire noe, spiser de gjerne lette måltider som salater, brøddip og kjøttspyd på restaurant.
De fleste palestinske søtsakene er bakverk fylt med enten søte oster, dadler eller ulike nøtter som mandler, valnøtter eller pistasjnøtter.
Musakhan er nasjonalretten. Den består bl.a. av stekt kylling med karamellisert løk.
- Baba ganoush
- Blåskjell med mandel- og harissasaus
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeig
- Couscous
- Couscoussalat med mango- og karridressing
- Dolma med kjøtt
- Falafel med hummus og tahinisaus
- Fattoush
- Fersk tunfiskbiff
- Filopakket fiken med chèvre
- Granateplelaks
- Hummer med couscoussalat
- Hummus
- Indrefilet med hummus og tahinisaus
- Kald middelhavssaus
- Kebabdressing
- Kibbeh med fattoush
- Kjøttboller med salat og hummus
- Kylling kabsa
- Kylling med couscous og salat
- Kylling med couscoussalat og mango- og karridressing
- Kyllingtagine med couscous
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)
- Lam shawarma
- Lammedolma med fattoush og baba ganoush
- Lammekebab i pita
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam
- Manti – shishbarak
- Maqluba – Maqlooba
- Muhalabia
- Pilafris
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Pizza med smak av Midtøsten
- Salat fra Midt-Østen
- Salat med appelsin og karridressing
- Shakshouka
- Tomatcouscous
- Tunfisk med couscous og salat
- Tunfisk med couscoussalat og mango- og karridressing