Karamellkaker – den deilige broren til havreflarn

Karamellkaker kan ligne litt på havreflarn, men jeg synes de smaker mye bedre. Dette er en av de eldste småkakene i den gamle håndskrevne kokeboka mi.

4 dl sukker

1 dl fløte

1 dl sirup (varmes)

3 dl smeltet smør

4 dl havregryn

4 dl mel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

Bland alt sammen og sett med to skjeer på bakepapirkledd stekebrett. Sett dem med god avstand, for de flyter utover ved steking.

Stekes på 180 grader i 10 min og avkjøles helt, før de flyttes over i tett boks.

I tillegg til at karamellkaker smaker godt til kaffen, er de også perfekt tilbehør til dessert, f.eks. iskrem, multekrem etc.

Karamellkaker
Karamellkaker

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese