Blåskjell på italiensk vis er en av mine favorittretter med blåskjell. Oppskriften er passe til 4 personer, dersom den serveres alene som hovedrett og 8 personer, dersom den serveres med pasta eller som forrett.
2 kg blåskjell
4 finhakkede løk
1 ss tørket oregano
1 ss tørket timian
4 finhakkede fedd hvitløk
1 fl. hakkede tomater (Mutti)
4 ss fiskefond
1 glass hakkede, soltørkede tomater
1 lite glass oliven
Reven peccorino (eller parmesan)
Start med sausen. Fres løk og hvitløk i litt av oljen fra de soltørkede tomatene. Tilsett oregano, timian, fond, hakkede tomater og avrente, soltørkede tomater. La det koke i ca 1 time. Tilsett oliven og blåskjellene, rør rundt og la det trekke under lokk til skjellene har åpnet seg. Serveres med et dryss peccorinp, pasta eller godt italiensk brød, f.eks. foccacia, som du finner oppskrift på HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.