Tsjekkiske mattradisjoner er påvirket av landene de har vært en del ag og nabolandene. De eldste matingrediensene som brukes av tsjekkerne i dag, er linser, hirse, spisskummen, kanel og ingefær.
Ungarerne brakte gulasj mens habsburgerne introduserte små bakverk kjent som halusky.
Knedliky (potetdumplings) med saus, kjøtt, ost, hvitløk og øl er en av de vanligste kombinasjonene i det tsjekkiske kjøkkenet.
- Apfelstrudel med hjemmelaget vaniljeis
- Bær med vaniljekesam og eggelikør
- Gulasjsuppe
- Hjemmelaget kjøttpudding
- Lammeskank i øl
- Ovnsbakte beter
- Perfekt potetpuré
- Pickles er mer enn sylteagurk
- Potetmos
- Rødkål
- Sildetallerken
- Smazhenka
- Smørdampede rotgrønnsaker
- Snitsel med spennende potetsalat
- Spinatsuppe
- Tomatsuppe med egg