Islandsk kake

Islandsk kake smaker godt, både til kaffen og til dessert, gjerne med et glass dessertvin til.

Bunn:

4 eggehviter

2 dl sukker

2 dl kokosmasse

100 g kokesjokolade, finhakket

Pisk eggehviter og sukker hvitt og stift. Bland inn kokos og sjokolade. Stekes i smurt form på 24 cm i diameter på nederste rille på 175 grader i ca. 1 time.

Eggekrem:

4 eggeplommer

100 g sukker

1 dl fløte

100 g romtemperert smør

1/2 ts ekte vaniljeekstrakt (ev. 1 ts vaniljesukker)

Kok opp fløte, eggeplommer og sukker. Rør inn vanilje og smør og la eggekremen avkjøles helt.

Krem:

3 dl fløte

1 ss sukker

100 g kokesjokolade, finhakket

Pisk fløte og sukker til krem, før du rører inn kokesjokolade.

Montering av islandsk kake:

Legg kakebunnen på et fat, fordel vaniljekremen over og til slutt kremen.

Islandsk kake
Islandsk kake

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese