Khobz, khoubz, khobez, khubez, khubooz, kesra, agroum

Khobz er et arabisk brød, som gjerne brukes som tilbehør til tagine. Kjært barn, har som kjent, mange navn og dette brødet er vel intet unntak.

1 ltr hvetemel

2 ts salt

2 ts sukker

1 ss gjær

2 ss olivenolje

3 dl vann, lunkent

olje, semulegryn eller maismel

 

Smør 2 runde former (ev. gryter), ca 15-20 cm i diameter med olje og dryss den med semulegryn eller maismel.

Elt alle ingrediensene til deigen godt sammen, gjerne i 10 min. Tilsett mer vann eller mel, om den er for tørr eller klissete.

Del deigen i to, form dem runde og flate og legg dem til heving, med god avstand, under et håndkle i 25 til 30 minutter.

Klapp brødene flate igjen, legg dem i de smurte brødformene, dekk med et håndkle igjen og la dem heve i minst 1 time, til deigen spretter tilbake når den trykkes lett. Stikk en del hull i toppen, med en gaffel, rett før steking.

Stek på 225 i ca. 20 min. Brødene skal høres hule ut når du banker under dem. Avkjøl khobz på en rist eller i en håndklekledd kurv.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese