Fløtegratinerte hasselbackpoteter

Fløtegratinerte hasselbackpoteter er en blanding av hasselbackpoteter og fløtegratinerte poteter og passer spesielt godt til kjøttretter, som biff, lam og kylling. Fløtegratinerte hasselbackpoteter er også en vinner til grillmaten.

2,5 dl fløte

3 fedd hvitløk, finhakket

1 ss timian

½ ts pepper

1 ts salt

4 bakepoteter poteter med fint skall

2 dl grovrevet, vellagret cheddar

2 dl finrevet parmesan

 

Kok opp fløte, hvitløk og timian i en liten kjele, løft den vekk fra varmen og smak til med salt og pepper. La blandingen stå og kose seg, mens du ordner potetene, så smakene får satt seg.

Del potetene på langs og legg dem med snittflaten ned. Stikk grillspyd igjennom den første poteten, ganske langt ned. Bruk en liten skarp kniv og skjær tynne skiver, ned til grillspydet, med 3 mm avstand, pass på at du ikke skjærer hele veien gjennom poteten. Gjenta med de resterende potetene.

Smør en ildfast form og legg poteter med flatsiden ned. Dryss over halvparten av cheddaren og halvparten av parmesanen. Sil fløteblandingen, rør inn salt og pepper og hell den over potetene. Dekk pannen med folie og sett i ovnen i 40 minutter på 200 grader, eller til potetene er så vidt møre.

Fjern folien og dryss over resten av osten. Stek uten folie i 40 minutter til eller til potetene er gylne og møre. Smak til om det behøves mer salt og pepper.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese