Pasta all’ arrabbiata betyr sint pasta og denne retten er litt småsint pga. chilien den inneholder. Om du ønsker den sintere eller snillere kan dette gjøres ved justere chilimengden.
500 g karbonadedeig
1 finhakket, rød chili
1 finhakket løk
2 finhakkede hvitløksfedd
1 ts chilipulver
2 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
1 flaske hermetiske tomater, helst Mutti (eller 2 bokser)
2 laurbærblader
4 ss kyllingfond eller 2 buljongterninger
½ ts salt
¼ ts pepper
75 g parmesan
Pasta etter eget ønske
Stek karbonadedeig, chili, løk, hvitløk og chilikrydder i en gryte med olje på middels sterk varme til kjøttdeigen får fin farge. Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater, laurbær, fond og kok opp. La det småkoke i 1 time eller mer. Smak til med salt og pepper. Strø på rikelig med parmesan før servering.
Kok pastaen etter anvisning på pakka.
Pasta all’ arrabiata med karbonadedeig Smaker godt med litt reven parmesan over.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.