Kylling Marengo

Kylling Marengo er en fransk tradisjonsrett oppkalt etter slaget ved Marengo, hvor Frankrike v/Napoleon slo Habsburgmonariet i det som nå er Piemonte i Nord-Italia. Tradisjonelt serveres retten med et speilegg på toppen og reker eller languster, men det er ikke så vanlig lenger. Denne oppskriften er enkel og velsmakende og det ca. én time å tilberede den. Oppskriften er passe til 4.

800 g kyllingbryst, i strimler

1 dl mel

1 dl ekstra virgin olivenolje

2 ss smør

1 stor løk, i skiver

1 paprika, i strimler, gjerne syltet

2 fedd hvitløk, finhakket

1 pk sopp, i skiver

1 dl tørr hvitvin, eller tørr sherry

2,5 dl kyllingkraft (ev. fond og vann)

1 boks hakkede tomater

1/2 sitron, kun saften

2 ss tomatpuré

1 neve fersk persille

1 laurbærblad

Salt og pepper

Pasta eller ris, ev. godt brød, som f.eks. olivenbrød

Fremgangsmåte:

Hell melet i en brødpose og tilsett kyllingen. Hold posen tett og rist, så du får dekket kyllingen med mel.

Fres løk og paprika i litt av olivenoljen, til løken er blank. Hell blandingen over på en tallerken. Tilsett litt mer olivenolje i pannen og brun kyllingen på alle kanter. Hell kyllingen over på en tallerken. Smelt smøret i pannen og brun soppen i 5 minutter. Tilsett hvitløken og fortsett å steke i 1 minutt. Hell vinen i pannen og kok til den nesten er fordampet. Tilsett kyllingkraft, tomater, sitronsaft og tomatpuré, bland godt og kok opp. Legg kyllingen og grønnsakene tilbake i pannen sammen med persillen og laurbærbladet.

La det småkoke i ca. 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
Fjern laurbærbladet og server med pasta eller ris, eller bare med nybakt olivenbrød.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese