Hvalbiff med potetmos og rødvinssaus er kanskje min favorittrett med hval og med grilla grønnsaker smaker det ekstra godt.
Potetmos:
500 g mandelpoteter
150 g smør
6 ss fløte
Salt og pepper
Skrell mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.
Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré. Smak til med salt og pepper.
Sausen:
1/2 finhakket løk
litt smør til steiking
2 fedd finhakket hvitløk
4 dl rødvin
2 ss god og søt balsamicoeddik
2 laurbærblader
1 kvast rosmarin
4 dl god kraft, f.eks. grønnsak eller kylling
100 g smør
1 ss maisenna
Salt og pepper
Blank løken i litt smør. Tilsett hvitløk, balsamico og rødvin og la det koke til 1/4 av væskemengden, det tar ca. 30 min. Tilsett kraft, laurbær og rosmarin og la det koke i 20 minutter til. Sil blandingen og tilsett maisenna. La det få et raskt oppkok og tilsett smøret. Når smøret er tilsatt, skal ikke sausen koke mer, kun røres i til smøret har smeltet.
Hvalen:
200 – 250 g hvalbiff per person
Salt og pepper
Krydre biffene med salt og pepper og stek eller grill dem 3 min. på hver side.
Du finner oppskrift på grilla grønnsaker her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.