Cumberlandsaus er en engelsk klassiker, som serveres kald til kjøttretter. Den passer godt til både rødt og hvitt kjøtt og er super til grillmat.
1 sjalottløk, finhakket
4 ss rødvinseddik
12 hvite pepperkorn, støtt
1 dl kalvekraft, ev. fond og vann
1/2 dl portvin
1 ts worcestershiresaus
2 ss ripsgele
1 appelsin, kun saften
1 sitron, kun det gule skallet, kokt opp og skjært i strimler
Ev. salt
Kok opp løk, eddik og pepper i en liten kjele og kok ned til 1/3. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra sitronskallet og la det småkoke i 20 min. Smak til med salt og sil sausen over i en bolle. Sett cumberlandsaus kaldt til den skal serveres. Rett før serveringen tilsettes strimlet sitronskall.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.