Innbakt steinbit med duchessepoteter og madeirasaus er deilig festmat og mye kan gjøres nesten klart i forkant. Oppskriften er passe til 4 personer.
800 g steinbitfilet
2 pk serranoskinke
Pepper
Del steinbiten i biter av 200 g, dryss over pepper og pakk dem inn i seranoskinke. Legg dem i en smurt, ildfast form og stek dem på 200 grader i ca. 15 min. Tiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Du finner oppskrift på grønnsakene HER.
Oppskrift på potetene finner du HER.
Sausen:
6 sjalottløk, finhakket
2 ss smør
1 fedd finhakket hvitløk
3 ss sjalottløkfond (eller oksefond)
1 laurbærblad
3 dl søt madeira
3 dl fløte
Fres sjalottløken i smør. Tilsett hvitløk, laurbærblad, fond og madeira. Kok til det halve og tilsett fløte.
Pynt innbakt steinbit med duchessepoteter og madeirasaus med reddikspirer.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.