Hummer- og grønnsakssaus til fisk er så full av grønnsaker at du ikke trenger ekstra grønnsaker i tillegg. Saltingen er kun fond, så den får en deiligere smak av hummer, jo mer du «salter».
1 løk, finhakket
1 persillerot i små terninger
2 gulrøtter i små terninger
1 liten fennikel i små terninger (om du er så heldig å få med de grønne bladene, finhakkes disse og legges til side.
1 purre i små terninger
2 dl tørr hvitvin
3 dl fløte
2 ss hummerfond (eller mer)
Pepper
1 potte dill, finhakket
1 pk bladpersille, finhakket
Fres løk, gulrøtter, persillerot, fennikel og purre i smør til løken er blank. Tilsett hvitvin og la væsken koke nesten inn. Tilsett fløte og hummerfond. La det koke til sausen tykner. Smak til med pepper. Om sausen er for lite salt, tilsettes mer fond. Tilsett dill, persille og ev. fenikkelblader rett før servering.
Du finner flere spennende sausoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.