Hvalbiff med blåskimmelpoteter er en velsmakende, men ikke så vanlig kombinasjon. Jeg har servert den med smørdampede minigulrøtter og stekt løk og sopp. Potetene gjør at det ikke er behov for saus i tillegg.
Blåskimmelpoteter:
800 g kokefaste poteter
4 dl fløte
1 finhakket løk
1 ss grønnsaksfond
150 g blåskimmelost, i små biter
Salt og hvit pepper
Skrell og skjær potetene i grove staver og kok dem i vann en kjele i 1 minutt. Hell av vannet og legg potetstavene over i en ildfast form. Kok opp fløte med løk, fond og ost. Smak til med salt og pepper og hell blandingen over potetene. Sett formen i ovnen på 200 grader og la blåskimmelpotetene gratineres til de får fin farge og er gjennomkokte. Det tar ca. 30 min.
Hvalen:
200 – 250 g hvalbiff per person
Salt og pepper
Krydre biffene med salt og pepper og stek dem 3 min. på hver side. Om du bruker termometer, er den medium stekt på 51 greder.
Du finner flere velsmakende oppskrifter med hval, både tradisjonelle og mer uvanlige varianter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.