Pære- og blåskimmelgratinert hummer er en variant jeg har funnet på av den franske oppskriften «hummer thermidor». Den egner seg både som forrett og som hovedrett, etter hvor mye hummer du beregner til hver enkelt. Oppskriften er passe til 4 pers som forrett eller 2 pers som hovedrett.
2 hummer
1 sjalottløk, finhakket
1,5 dl fløte
1 ss smør
2 eggeplommer
2 ss Creme Fraiche
1/4 ts cayennepepper
1 neve dill, finhakket
1 dl reven parmesan
100 g blåskimmelost
2 pærer, skrelt og delt i små terninger
Salt og pepper
Sitron eller lime til serveringen
Ev. loff
Del hummeren i to. Fjern paven og tarmen. Om du kjøper hummer på Meny, hjelper de deg med dette. Ta ut kjøttet fra kroppen og klørne og del det i terninger, før du legger det tilbake i skallet.
Fres løken i smøret til den er blank. Tilsett ostene, creme fraiche og fløte og kok opp. Når det nesten koker røres eggeplommene raskt inn. Etter dette må det ikke koke. Rør dill og pære og smak til med salt og pepper.
Legg hummerne i en ildfast form og fordel sausen over. Gratineres midt i ovnen på 220 grader til overflaten er gyllen.
Serveres med en sitronbåt eller lime og fersk loff.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.