Svensk romsås eller rognsaus

Svensk romsås eller rognsaus smaker godt til både røkt, bakt, stekt, grillet og kokt fisk. Den er super som tilbehør til både forretter og hovedretter og serveres kald.

400 g creme fraiche

75 g majones

2 sjarlottløk, finhakket

10 cm purre, finhakket

75 g rød rogn, f.eks. lakserogn

1 ts salt

1 ts sitronpepper

Rør alt sammen og la det stå kaldt ett par timer, før du smaker til med salt og ev. mer pepper. Rognen er veldig salt, så det er viktig å ta det med i betraktning.

Svensk romsås eller rognsaus
Svensk romsås eller rognsaus

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese