1. juledag er den beste dagen i jula, synes jeg. Vi setter oss til frokostbordet kl. 12.00 og der blir vi sittende, til sistemann legger seg. Vi serverer masse deilige retter. Dette er opprinnelig en dansk tradisjon, men den er virkelig noe å adoptere.
For å gi en smakebit av hva det dreier seg om, har jeg lastet opp noen bilder:
På det første fatet serverer jeg rester fra julemiddagen, ribbe, medisterkaker, julepølser og sossiser. Det neste fatet inneholder flere typer rull, sylte og spekepølse.
Julepostei hører selvfølgelig også med.
Jeg har et eget fiskefat, som inneholder peppermakrell og cognacgravet ørret. Disse serveres med egg og hovmestersaus. Jeg lager alltid flere slag sild. Disse varieres fra år til år. Her har jeg syltet laks, pepperrotsild, oldebestas sild i det grønne, akkevitsild, sennepssild med grønne epler og tabascosild.
Til slutt må vi selvfølgelig et fat med oster. I år har jeg blue stilton med portvin, julebrunost og vellagret edamer. Jeg serverer osten med kjeks, pepperkaker og fikensyltetøy.
I tillegg setter jeg fram tyttebærsyltetøy, sylteagurk og hjemmebakt brød. Jeg setter deigene dagen i forveien og baker ut og steker på morgenen. Når alt er satt fram, er det bare å kose seg.
Du finner oppskriftene jeg bruker til 1. juledag og flere andre juleoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.