Kalkunbryst i fløtesaus

Kalkunbryst i fløtesaus lager seg nesten selv og smaker nydelig.

1 kalkunbryst

3 løk i strimler

2 pk skivet sopp, f.eks. sjampinjong og aromasopp

Fløte så det dekker kjøttet

Soyasaus

1 ss paprikakrydder

5 ss kyllingfond

Maisennajevner

Brun kalkunbrystet i smør, på alle kanter. Legg til side. Brun soppen i samme smør. Legg tilbake kalkunen, tilsett løk, paprikakrydder og hell på fløte så det dekker. Tilsett fond. La det koke i ca 1 – 1,5 time, avhengig av størrelsen på brystet. Smak til med soyasaus, salt og pepper.

Server kalkunbryst i fløtesaus med valgfrie poteter og grønnsaker, f.eks. båtpoteter.

Båtpoteter:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sette dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus temperaturen ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese