Domoda

Domoda er en peanøttstuing og nasjonalretten til Gambia. I denne oppskriften har jeg brukt storfe, men du kan bruke kylling eller svin også.

500 g biff kuttet i små terninger

1 stor løk i terninger

2 ss olivenolje

3 fedd hakket hvitløk

1 ts spisskummen

1/8 ts kajenne

3 store tomater i terninger

1/2 liten boks tomatpuré

2 dl peanøttsmør

4 ss oksefond

7,5 dl vann

1 finhakket chili (eller mer om du er en tøffing)

1 ltr gresskar i små terninger (ev. søtpotet)

Salt og pepper

Varm oljen i en gryte og fres løken til den er gyllen, før du tilsetter biff, spisskummen, kajenne og hvitløk. Fres videre til biffen er brun, før du tilsetter tomatene og steker i 3 minutter til. Tilsett tomatpuré, chili, peanøttsmør og rør alt sammen. Tilsett vannet og fond. Kok opp, reduser varmen, dekk til og la det småkoke i 15 minutter, rør av og til. Tilsett gresskar, dekk til og fortsett å koke i 35-40 minutter eller til gresskaret er mørt, rør av og til. Smak til med salt og pepper.
Serveres varm med ris. Domoda smaker enda bedre dagen etter.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese