Serbias mattradisjoner er en unik blanding av middelhavsmat, sentraleuropeisk mat og mat fra de andre landene i Balkanområdet. Hver region i Serbia har sine egne mattradisjoner, men de har også noen retter som er populære over hele landet.
Maten er sesongavhengig og de har råvarer som er veldig fersk og har høy kvalitet. Grillet kjøtt, kjøttdeig, ferske grønnsaker, brød, ost, bakverk og vin er viktig i serbisk matkultur.
- Bær med vaniljekesam og eggelikør
- Biff- og baconsalat med balsamicodressing
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeig
- Filopakket fiken med chèvre
- Gulasjsuppe
- Kebab av lammedeig
- Kebab av lammekjøttdeig med cacık
- Kyllingsalat med krutonger
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)
- Musaka
- Pilafris
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Posna Pogača
- Šopska salat