Asiatisk biffpizza

Asiatisk biffpizza har deilige smaker som brukes i Kina, Taiwan og Korea. Den ble til en gang vi hadde rester etter en biffwok og er en av pizzafavorittene hos oss.

Pizzabunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.
Marinade:

2 finhakkede hvitløksfedd

1 finhakket chili

1 cm finhakket fersk ingefær

2 dl hoisinsaus

2 dl soyasaus

1 ss sesamolje

2 dl ketjap manis

1 løk i strimler

1 ts natron

250 g storfekjøtt i strimler

Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle og tilsett 250 g storfekjøtt i strimler, gjerne over natten, men minimum 1 time.

1 pk shitakesopp i strimler

1 neve cashewnøtter, grovhakket

Brun marinadeblandingen sammen med shitakesopp raskt i en stekepanne, rør inn nøtter og sett til side.

Montering:

Kjøttblandingen

1 rødløk i strimler

1 paprika i strimler, gjerne to forskjellige farger

200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

Legg på kjøttblandingen. Dryss på ost, legg på paprika og løk. Stek i ovnen på full guffe, til osten er gyllen og bunnen stekt.

 

Du finner masse spennende pizzavarianter HER.

 

Asiatisk biffpizza
Asiatisk biffpizza

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese