Pære Belle-Hélène

Pære Belle-Hélène (Poires Belle-Hélène) er en tradisjonsrik dessert med kokte pærer med varm sjokoladesaus og vaniljeis.

6 pærer

6 kuler vaniljeis

30 g mandelspon (ev. hakket mandel)

Sirup:

1 l vann

140 g sukker

1 vaniljestang (ev. ekstrakt eller pulver)

Revet skall av 1/2 sitron

Revet skal av 1/2 appelsin

1 stjerneanis

Skrell pærene, men ikke kast skrellet.

Kok opp vann, sukker, vaniljestang delt i to og frøene skrapt ut (frøene skal også være med) i en kjele, stjerneanis, pæreskrell og sitron og appelsinskall. Kok opp, tilsett pærene og kok forsiktig i ca. 20 minutter under lokk. Slå av varmen og la pærene avkjøles i sirupen.

Ta ut pærene og sil sirupen, som skal brukes til  sjokoladesaus.

Sjokoladesaus:

70 g sirup etter pærekokingen

30 g fløte

70 g mørk sjokolade

Varm sirupen og melk i en kjele, del sjokoladen i mindre biter og legg den også i kjelen. Varm langsomt opp, på svak varme mens du rører jevnlig, til du får en jevn saus.

Sett pærene på en tallerken eller i en bolle, tilsett en kule vaniljeis og server varm sjokoladesaus til. Den bør helles over av hver enkelt gjest.

Dryss over mandelspon eller hakket mandel og kos dere.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese