Svinekoteletter med asiatisk vri er smaksrikt, glasert og saftig og sammen med en frisk salat, smaker de nydelig.
Koteletter:
2,5 dl brunt sukker
2 ts hvitløkspulver
1 ts kajennepepper
2 ts paprika
2 ts salt
1 ts sort pepper
1 dl olivenolje
4 tykke svinekoteletter
Bland brunt sukker, krydder og olje i en bolle og gni kotelettene med den på alle sider. Brun dem i stekepannen, på ganske høy temperatur i ca. 5 minutter på hver side.
Legg kotelettene i ildfast form og hell over all væske. Sett inn steketermometer og sett midt i ovnen på 200 grader til kjernetemperaturen er 62 grader (ca. 5 – 10 min.). Risle over stekekraft med en øse underveis og rett før servering.
Salaten:
1 hode isbergsalat, finstrimlet
1 rød paprika, strimlet
2 vårløk, finstrimlet
1 liten boks eksotisk frukt, i små biter
20 cashewnøtter, ristet i tørr panne
Friske korianderblader
Legg alt i lag utover et fat.
Dressing:
1 lime, saften
2 ss fishsauce
2 ss brunt sukker
1 ts fersk, revet ingefær
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 rød chili
2 ts sesamolje
Lag dressingen og fordel den utover salaten.
Server asiatiske svinekoteletter med salat sammen med ris eller nudler, kokt etter anvisning på pakken.
Du finner flere spennende og varierte retter fra alle verdenshjørner her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.