Panna cotta med kokos- og mango

Panna cotta med kokos- og mango

Panna cotta med kokos- og mango er en tropisk dessert som med sin kremkonsistens etterlater en mild kokos og mangosmak. Oppskriften er passe til 6 personer.

2 dl kokoskrem

2,5 dl mangopuré

1 dl sukker

3 dl fløte

1 + 1/2 ts gelatin

½ ts vaniljeekstrakt

1 ss kaldt vann

1 klype salt

Rør sammen kokoskrem og 1 ts gelatin i en bolle og la det hvile i 5 minutter. Kok opp fløten sammen med sukkeret i en kjele. Tilsett kokoskremen, bland godt og la det koke i 5 min. Tilsett salt og vaniljeekstrakt og bland godt. Del blandingen i to like deler.

Bland den resterende ½ teskjeen gelatin sammen med en spiseskje kaldt vann i en liten bolle og la det hvile i 3 minutter. Ta den ene halvdelen av panna cottablandingen over i en kjele, tilsett mangopuréen og (gelatinblandingen) og kok opp, men du rører godt. La blandingen stå i romtemperatur til kokoslaget har stivnet.

Sett høye glass på skrå (for eksempel i et stekebrett til cupcakes, hell i kokoslaget og avkjøl i 25-30 minutter eller til det er stivt. Når det første laget er stivt, setter du glassene flatt og heller på mangolaget.

Avkjøl i en time eller til den er stiv, før du serverer. Du kan gjerne lage desserten dagen i forveien og la den stå kaldt over natten.  Pynt med mango og mynte og server gjerne med en kjeks.

 

Panna cotta med kokos- og mango
Panna cotta med kokos- og mango

 

Du finner oppskrifter på flere deilige desserter her og spennende oppskrifter fra hele verden her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese