Panna cotta med kokos- og mango er en tropisk dessert som med sin kremkonsistens etterlater en mild kokos og mangosmak. Oppskriften er passe til 6 personer.
2 dl kokoskrem
2,5 dl mangopuré
1 dl sukker
3 dl fløte
1 + 1/2 ts gelatin
½ ts vaniljeekstrakt
1 ss kaldt vann
1 klype salt
Rør sammen kokoskrem og 1 ts gelatin i en bolle og la det hvile i 5 minutter. Kok opp fløten sammen med sukkeret i en kjele. Tilsett kokoskremen, bland godt og la det koke i 5 min. Tilsett salt og vaniljeekstrakt og bland godt. Del blandingen i to like deler.
Bland den resterende ½ teskjeen gelatin sammen med en spiseskje kaldt vann i en liten bolle og la det hvile i 3 minutter. Ta den ene halvdelen av panna cottablandingen over i en kjele, tilsett mangopuréen og (gelatinblandingen) og kok opp, men du rører godt. La blandingen stå i romtemperatur til kokoslaget har stivnet.
Sett høye glass på skrå (for eksempel i et stekebrett til cupcakes, hell i kokoslaget og avkjøl i 25-30 minutter eller til det er stivt. Når det første laget er stivt, setter du glassene flatt og heller på mangolaget.
Avkjøl i en time eller til den er stiv, før du serverer. Du kan gjerne lage desserten dagen i forveien og la den stå kaldt over natten. Pynt med mango og mynte og server gjerne med en kjeks.
Du finner oppskrifter på flere deilige desserter her og spennende oppskrifter fra hele verden her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.