Karrisuppe med svinekjøtt er en mettende suppe med nydelig smak av karri. Karri er en av de vanligste krydderblandingene i verden og stammer fra det indiske kjøkken. Karrisuppe med svinekjøtt er velegnet som lunsjrett eller en varmende kveldsrett.
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk
1 grønt eple, skrelt og finhakket
2 ss smør
2 ss karri
1 l melk
2 dl fløte
4 ss kyllingfond (ev. buljongterninger)
200 g svinefilet i små terninger
2 ss smør
2 vårløk i strimler
1 dl frosne erter
Salt og pepper
Brun kjøttet i smør og sett til side. Fres løk og eple i smør, til løken er blank og litt gjennomsiktig. Tilsett karri og hvitløk og fres videre i 1 min. Rør inn melk, fløte og fond, kok noen minutter og kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett kjøttet, vårløk og erter, rør rundt og pynt med en urtekvast. Server karrisuppe med svinekjøtt sammen med godt brød.
Du finner flere suppeoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.