Smazhenka er en blanding av pai og pizza, som spises i deler av Øst-Europa. Jeg har fylt med løk, grilla paprika og kokt skinke.
4,5 dl vann
10 g gjær
1 ts sukker
1 sammenpisket egg
20 ml olje
250 g fullkornshvete
250 g hvetemel
10 g salt
Bland sammen og la heve under plast til dobbel størrelse.
Ketsjupsaus:
1 ss ketsjup
2 ss majones
Rør sammen og sett til side.
Crème fraîchesaus:
2 egg
2 ss crème fraîche
Rør sammen og sett til side.
Montering:
Løk
Grilla paprika
Kjøttpålegg
Revet parmesan
Smør paiformer og dryss dem med strøkavring eller semolina. Dypp en skje i vann og legg deigen i et lag på 8 – 10 mm.
Smør et tynt lag med ketsjupsausen og legg på ønsket fyll. Hell på litt av rømmefyllet og dryss over godt med parmesan.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 – 40 min, til bunnen er ferdigstekt.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.